5/5 - (308 votes)

Нуждаете се от опитен електротехник в София?

Безплатно посещение от електротехник София!

Гаранция за качество! Достъпни цени!  0878606720

Доверете се на опита! Спешни електро услуги! Реагираме в рамките на 40 минути!

АВАРИЙНИ ЕЛЕКТРО УСЛУГИ СОФИЯ! ДЕНОНОЩЕН ЕЛЕКТРОТЕХНИК СОФИЯ!

Бързо и качествено на най- добрите цени от електро инженер пета група- А. Ангелов, който е с 40 години трудов стаж в бранша.

ЕЛЕКТРОТЕХНИК СОФИЯ ДЕНОНОЩНО СЕГА НА 0878 60 67 20

Издаваме пълна гаранция за всички електро услуги. Откриване на проблеми в ел. инсталации, без къртене.
Доверете се на опита!

Електро услуги София, безплатно посещение

Нашите електро услуги София са, смеем да твърдим доказано, най- добрите! Изпълняваме всякакъв вид електро услуги, без изключение!

Всички наши клиенти са доволни от нашата фирма за електро услуги, защото получават достъпни цени, качествено и професионално свършена работа, както и бърза реакция!

Електротехник София

Денонощен електротехник, винаги близо до вас!

Електротехник инженер А. Ангелов и обучените от него, пета група електотехници, реагират по спешност за всякакъв вид електро услуги по домовете

Ние- екипът на vashiaremont.com работим на възможно най- ниските цени на пазара, спрямо качеството на извършваните от нас ел. услуги и смеем да твърдим,

че сме най- добрите в България. Търсите ли добър електротехник в София?

Ние държим на безупречната репутация, която сме градили в годините. Нашата основна цел е да извършваме електро ремонти с най- високо ниво на безопасност

за територията на цяла София.

Търсите електротехник София, то Вие сте попаднали на най- добрите от най- добрите!

Всеки един наш електротехник в София са най- доброто съотношение цена- качествo!

Денонощен електротехник София

Денонощен електротехник София

Доверете се на опита!

Ако напишете в търсачката ”електрo услуги” и попаднете на нашата фирма за електро услуги, то трябва да сте убедени, че сте на правилното място!

Ако търсите пълен инженеринг за вашия проект, то пак сте на правилното място. Трябва да знаете, че нашата фирма е упроводила над 120 сгради в София.

Поради стройната организация, която сме изградили през годините, на нас може да разчитате, както за дребни домашни проблеми, но и за цялостно изграждане на електрически инсталации. Без значение от обекта!

За Нас

Ние сме една от малкото фирми за експресни електро услуги София, която не взима пари за посещение. Това е ясен знак, че ел. техниците, които работят за нас са на най- високо ниво.

Тези “ел техници”, които взимат пари преди да са свършили, каквато и да е било дейност (аварийни електро услуги), са определено измамници.

Ние от vashiaremont.com получаваме възнаграждение за нашия труд само при перфектно изпълнени денонощни електро услуги.

Ние се стремим да бъдем препоръчвани от всеки наш клиент!

Повечето компании не разбират важността да работиш така все едно, че го правиш за себе си.

Професията електротехник е определено една от най- отговорните изобщо.

Често търсени услуги от електротехник София, които изпълняваме:

Подмяна и ремонт на електро табло- в много ситуации се налага подмяна или ремонт на електрически табла. Това е така поради ред причини. Една от причините за подмяна на електро табло е чисто за по- добра визия. Тъй като старите електро табла са изрaботени по български държавен стандарт на времето.

Трябва да знаете, че повечето аварийни случаи са от ново- монтираните електро табла и в новите сгради.

В голяма част от случайте хората в панелните или Е.П.К. жилища предприемат подмяна на електро табло само поради вече нелицеприятната визия.

Това е нож с две остриета, защото малко електротехници изработват таблата като нас.

Съответно хората ни се обаждат по спешност, търсейки електротехник София. Доверете се на опита за Вашия ремонт или подмяна на електро табло.

Ние изработваме нулевите проводници на спайка, твърда връзка, тъй като клеморедите зададени в новите табла са с железен 4 мм винт, който грее и се пали последсвие.

Електротехник София инж. Ангелов с 40г стаж в бранша. Отстранява всички видове електро ремонти (денонощно). Електро услуги София.

Нашите електро услуги София са най -доброто съотношения цена качество! Разчитаме да бъдем препоръчвани от всеки клиент. Поради тази причина изпълняваме всички електро услуги без забележка!

Денонощни електро услуги

Ние ще можем да Ви помогнем във всеки един аспект свързан с електротехниката.

Работим денонощно 24/7/365 дни. Когато изберете нас, Вие ще може да сте сигурни в качеството на нашите електро услуги.

Това може и сами да проверите, когато изчетете множеството отзиви оставени от нашите клиенти. Позвънете на 0878 60 67 20, ако се интересувате от цени за електро услуги.

Не подценявайте бойлерния ключ.

Ако усетите проблем с него, обадете се веднага и потърсете електротехник София

Подмяна или ремонт на бойлерно табло (ключ за бойлер).

Ние ще ремонтираме или подменим Вашето бойлерно табло по най- добрия метод, както и най- безопасния. Много “колеги” подменят непрекъснато една и съща част,

без да ги интересува качеството на изработка.

Поради факта, че повечето ключове са български боклук, изглеждат досущ като едновремешните, разликата обаче е в механиката, която е ламаринена, а не медна.

Това води до спад на проводимост и съответно спиране на работа на ключа. Проблемът е, че в повечето случай в ключа прегаря нулевия проводник,

което е изключително опасно и дори животозастрашаващо.

В голяма част от случаите препоръчваме на хората да изолираме бойлерното табло и да включват и изключват бойлера от самия него.

Ако обаче бойлерът няма прекъсвач, се налага подмяната с френско бойлеро табло.

Но за целта се налага да се изкърти старата конзола и да се гипсира нова квадратна, след което да се инсталира ключът. Доверете се на опита и изберете наш

електротехник София.

Бойлерът е един от най- опасните електроуреди изобщо!

Смяна на ключ за бойлер

Смяна на ключ за бойлер

Некачествено бойлерно табло.

Некачествено бойлерно табло.

Важна част от нашата дейност са денонощните електро услуги

Ремонт на електро инсталация, аварийни електро услуги.

Много често получаваме обаждания свързани със спешни електро ремонти.

Когато търсите денонощни електро услуги, ние сме най- добрите в занаята.

Разполагаме с техника и опит да локализираме всеки един възникнал проблем във Вашата електро инсталация, без къртене. Реагираме в рамките на 60 минути след Вашето обаждаме.

Разполагаме с всички необходими резервни части и инструменти, за да можем да отстраним проблема мигновенно.

Електро услуги София

Ще можете да разчитате на нас за всички видове електо услуги без изключение.

Ние ще можем да дадем решение на всеки, проявил се, проблем по ток. Може да разчитате на цялостен инженеринг от А до Я за Вашата сграда, къща, предприятие.

От дълги годи ние поддържаме електро инсталациите на множество търговски обекти. Все повече клиенти проявяват интерес към абонаментна поддръжка по електро инсталационната мрежа.

Ние ще можем да ви предложим гъвкави абонаментни планове за ежегодна електро поддръжка. Много молове, заведения и предприятия имат нужда от денонощен електротехник, поради всевъзможните проблеми по ток, които се получават поради различни фактори.

Най- голяма нужда от денонощни електро услуги в София имат заведенията. Те са неизменна част от нашето портфолио.

Поради факта, че повечето помещения, в които се ситуират заведенията са били най- различни търговски обекти през годините, а всеки следващ собственик не предприема нищо като ремонт по електрическата инсталация.

Поради факта, че заведенията, ресторантите и дискотеките черпят много електро енергия и имат голям товар. в съвкупност с неподдържана електро инсталация, има голям шанс за компроментирани връзки, които биха могли да създадат проблем по ток.

Част от електро услугите, който предлагамe, като прилагаме и линкове от наши публикации за да може да се запознаете подробно с типа електо услуги:

Смяна ел табло София

Монтаж на вградена фурна 0878606720

Спешни електро услуги София – аварийни електро услуги

Монтаж на стълбищен автомат 0878606720

При сключване на абонамент с нашата фирма за електро услуги, вие ще имате възможност да разчитате на нас денонощно.

Ние ще направим ревизия на цялата електро инсталация чрез замерване и прозвъняване, напълно безплатно.

Тоест вие ще имате пълна информация за състоянието на електро- преносната ви мрежа и нейните компроментирани позиции, за които ще имате предписание какво и как може да се направи.

При желание от ваша страна ние ще можем да осъществим поетапен ремонт спрямо вашето работно време, за да не възспираме работата на вашия бизнес.

Тези ремонти могат да се осъществяват и на разсрочено заплащане. Сигурни сме, че нашата фирма за електро услуги е с най- адекватните условия, които можете да получите.

АВАРИЕН ЕЛЕКТРОТЕХНИК/ДЕНОНОЩЕН ЕЛЕКТРОТЕХНИК

Нашата фирма за електро услуги в София. Предлага авариен електротехник денонощно по домовете.

Може да се доверите на нас, защото сме убедени, че имаме най- много опит от всички останали фирми за електро услуги. Наш авариен електротехник ще може да Ви посети в рамките на 40 минути след Вашето обаждане!

Трябва да знаете, че ние разполагаме с всички видове електро материали, чрез които ще можем да отстраним всеки един възникнал проблем с тока, денонощно без почивен ден и без значение от сложността и обема на работа!

Когато търсите авариен електротехник, Вие трябва да знаете, че за тази част от професията се налага електротехникът да е с огромен опит, за да може да открие и отстрани бързо възникналия проблем. Това е най- сложната част от професията!

Ние работим на народни цени и без такса за посещение.

Наш дежурен електротехник ще обяви ориентировъчна цена за ремонта още по телефона!

Така смятаме, че е най- коректно спрямо Вас!

Авариен електротехник

Авариен електротехник

Авариен електротехник София

Авариен електротехник София

Имате проблем с дефектнотокова защита?

Ние имаме инженерно обяснение и решение. Ако имате нужда от опитен електротехник, който да ви даде пояснение и решение по темата, обърнете се към нас.

Изключително често получаваме запитвания от хора с отпадащи дефектотокови защити (ДТЗ).

Основно те са инсталирани в новопостроени сгради или относително нови, под 20 години.

Проблем с дефектнотокова защита

Проблем с дефектнотокова защита

От къде идва проблемът, за да пада палчето на дефектнотоковата ни защита или защити, без да сме претоварвали мрежата?

В повечето нови или по- нови постройки липсва реален земен проводник. Това е така, защото в България, за да вземе

акт 16 строителят, от него се изисква да покаже, че в главното електрическо табло (ГРТ) има трети заземителен проводник.

Той трябва да бъде заснет от надзора. В повечето случай обаче, строителят обединява нулевите и земните проводници

чрез мост в главното табло. По този начин спестява от земни колове и кабели. Например, за сграда с разгъната площ

от 1000м2 се изискват най- малко 30 земни кола, да бъдат инсталирани под основите и от всички тях да достигнат проводници

до главното разпределително табло (ГРТ). Това не оскъпява особено много проекта, но след като никой надзорник не изисква да види

дали наистина тези проводници пристигат от земята, то строителите спестяват средства от много ключова за безопасността по ток тема.

Разбирайте, че когато няма реално заземление на сградата и нулевите и земни проводници са обединени, то се получава, че до вашия

апартамент или офис пристигат две нули, вместо земно и нула. Това е основна причина за падането на палчето на дефектнотокова защита.

Обяснение

Ще ви го обясним много просто- когато например инсталирате готварска печка в електропреносната мрежа, вие трябва да свържете към нея

три проводника- фаза, нула и земя( кафяв или черен, спрямо вида кабел, син, жълт със зелена ивица).

Най- вероятно готварската печка ще се включи.

Проблемите с ДТЗ започват да идват последствие,

защото в електроуреда, вие сте включили две нули, вместо земно и нула.

По този начин се получава, че и двата проводника са работни и идват от трасформатор, тоест от звездния център на трафопоста.

Дефектнотовите защити, които инсталират в

апартаментите обикновено са от много нисък клас, строителят спестява и от това, в голяма част от случаите.

Поради това тези защити работят

определен период от време. В последствие те започват да отпадат безпричинно.

Вие започвате да вдигате предпазителят, той работи, но след известно време пада. Ако изначално са монтирани маркови,

качествени дефектнотови защити, те няма да могат да се вдигнат нито веднъж.

Проблемът е, че електротехици, които подвръзват електротаблата в апартаментите са различни

от тези, които инсталират електромерното

главно табло (ГРТ) на сградата. От там възниква и проблемът, защото тези електротехници,

които работят по апартаментите, монтират ДТЗ, без да знаят, че няма реална земя.

Друга грешка, която допускат електротехниците при монтажа на дефектнотокова защита

Основно правило при монтаж на ДТЗ е тя да бъда инсталирана на кабел, който достига директно до ел. таблото,

без да има каквито и да е било разклонения.

Той да отива директно до електроуред и да се връща в електро таблото.

Естествено, само и единствено при наличието на реално заземление.

Повечето ел. техници монтират ДТЗ като главен предпазител на още 5 или десет автоматични предпазители.

Това е погрешно, защото дефектнотоковите защити изключват много по- бързо от обикновения автоматичен предпазител и по този начин човек не може да разбере

по кой предпазител, по кой токов кръг след ДТЗ има проблем, ако има такъв разбира се, затова ДТЗ ще изключи преди всички останали.

Това е проблем, защото ще се наложи да седите без ток в голяма част от жилището или офиса, вместо да нямате ток само в проблемния

токов кръг.

Как можете да разберете дали имате истинско заземление?

Най- лесният метод е когато чрез мултицет или двуполюсен пробник измерите дали има напрежение между фаза и земно във вашето

апартаменто табло. Ако има напражение 230 волта между фаза и зема, то вие нямате истинско земно. То е обединено с нулата в

ГРТ, както ви обяснихме по- горе в описанието.

Имаме решение за проблем в дефектнотова защита?

Ние можем да ви посетим бързо, в рамките на деня. Това което ще направим е да пренаредим електро таблото, да се превържат нулите,

така че да не минават през ДТЗ. Ще отделим,след измерване, да минават през ДТЗ само кабелите, които достигат директно да вашето

табло без наставки и това е само в случай, че имате реално заземление.

Ние ще ви предложим услугата- безплатна проверка на дефектнотоква защита.

дтз проблем

Ако имате проблем с ДТЗ, обадете се на нас.

 

Електротехник София цени 2024

Подмяна на старо ел табло с ново- цена между 220лв. и 450лв. ( спрямо сложността на таблото и броя предпазители)

Ремонт на ел табло- цена между 120лв. и 250лв. ( спрямо проблема)

Ремонт на електро инсталация- цена между 100лв. и 600лв. (спрямо сложността)

Подмяна на захранващ кабел за къща ( от електромера до къщата) цена- между 600лв. и 1200лв.

Подмяна и ремонт на чашките на къща- цена между 250лв. и 600лв.

Подмяна на стара ел инсталация с нова- цена след оглед

Подмяна на ключове и контакти- 15лв. за брой, ако са в панелен блок ( бакелит) цената е 30лв. за брой.

Подмяна на осветителни тела- цена между 30лв. и 90лв. за брой.

Монтаж на фурна за вграждане цена- 70лв. с включен кабел.

Монтаж на керамични котлони цена- 70лв.

Свързване на бойлер цена- 80лв.

Изграждане на нови точки в тухла- 60лв. за брой

Електро обзавеждане

Почти ежедневно хората търсят електротехник София, който да им свърже правилно елекроуредите или осветителните тела.

Ние можем да свържем готварска печка или професионална такава.

Можем да свържем всяко едно осветително тяло или електроуред, включително термо помпи, соларни панели.

Доверете се на опита!

Професионален монтаж на бойлер

Професионален монтаж на бойлер

монтаж на осветителни тела

монтаж на осветителни тела

 

Често задавани въпроси:

Как се справяте с обслужването на денонощни електро услуги в цяла София?

Нашата фирма за електро услуги в София е най- добре смазаната машина към организация!

Ние разполагаме с електротехник във всеки район на София.

Това сме го постигнали в годините и чрез качествен подбор на най- добрите от най- добрите електротехници, с които разполага нашата страна!

Разполагате ли с техника за откриване на скрити електрически проблеми?

Нашата фирма за електро услуги разполага с последно поколение техника, чрез която можем да изчислим, с хирургическа точност, местоположението

на всеки един проблем възникнал в електрическите инсталации!

Изпълнявате ли електрически услуги извън София? Да, изпълняваме електро услуги извън София, но само в рамките на областта!

КАКВО ТРЯБВА ДА ОЧАКВАТЕ ОТ НАШ ЕЛЕКТРОТЕХНИК ЗА ДОМА, КОГАТО ПОРЪЧАТЕ СМЯНА НА ЕЛ ТАБЛО?

Смяна на ел табло в София (смяна на ел табло в апартамент) от инж. Ангелов с 40г трудов стаж.

Ние реагираме в рамките на деня при нужда от спешни електро услуги свързани с електрическо табло в София.

Използваме само и единствено оригинално австрийско производство електро материали.

Използваме електро табла, които пасват идеално върху размера на старото.

По този начин Ви гарантираме, че Вашето електро табло ще изглежда красиво след подмяната.

Всички нулеви проводници изработваме на твърда връзка- спайка. Това ще Ви гарантира в дългосрочен план, че Вашето ел табло ще работи безупречно.

Няма да имате спад на напрежение.

Няма да има риск от офазяване поради греещи нулеви проводници.

Клеморедите, които се продават в електро таблата са ламаринени и нямат достатъчна електропроводимост.

Винтовете на тези клемореди са 4мм, което е недостатъчно да стегне проводници над 6мм.

За сравнение- старите електро табла са изработени с месингови винтове и шайби, които са 12мм.

Старо ел табло с витлови предпазители

Старо ел табло с витлови предпазители

Подмяна на старо ел табло с ново

Подмяна на старо ел табло с ново

 

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАШАТА ФИРМА ЗА ЕЛЕКТРО УСЛУГИ

Нашите денонощни електро услуги София са с най- доброто съотношение цена- качество в България.

Инженер Ангелов извършва всички видове спешни електро услуги по домовете (денонощно).

Екипът от качествени ел технци, който не се нуждаеят от реклама.

Нашето добро име вече много години работи за нас.

Ние сме се отвърдили като номер едно фирма за електро услуги извършени от наш електротехник за дома.

Работим на териоторията на всички райони в София.

електротехник Младост, електротехник Дружба, електротехник Студентски град, електротехник Гоце Делчев, електротехник Манастирски ливади,

електротехник Надежда, електротехник София център, електрототхник Банишора, електротехник Белите брези, както и цяла София област.

ПРЕПОРЪКИ ОТ НАС

Много често получаваме запитване за извършваните от нас денонощни електро услуги от електротехник София.

Един от най- често срещаните проблеми в ел инсталациите е проблем в старо ел табло.

Ние сме специализирани в смяна на ел табло.

Препоръчваме на всеки клиент, който не си е сменил до този момент електро таблото, да се обърне към https://vashiaremont.com. Старото и неревизирано ел табло крие рискове от пожар.

За това обърнете се към нас за безплатна ревизия.

Ние ще вземем най- доброто решение за Вас.

Обадете се на 0878606720, за да си запишете за безплатен оглед от електротехник за дома.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕМ САМИ ДА РЕМОНТИРАМЕ?

Най- важното нещо, което трябва да знаем, когато предпиемем сами монтаж на електрическо обзавеждане или ремонт на електрическа инсталация е да вземем правилните мерки за безопасност, чрез точните измервателни прибори!

Винаги преди да започнете да сменяте например контакт или да монтирате осветително тяло, трябва да се уверите, че няма напрежение.

В повечето ситуации хората спират предполагаемия от тях (бушон) предпазител и смятат, че нямат ток до дадената позиция.

След което измерват чрез (фазомер) фазоуказател и така достигат до извода, че могат да започнат дадения ремонт или монтаж. ПОГРЕШНО и животоопасно!!

Преди да започнете да работите с токове не Ви трябва само фазомер, трябва Ви мултицет, защото има много ситуации на дефектирали или изобщо никога нефункционирали правилно фазомери. Което може да Ви подлъже за ситуацията и да стане инцидент!

КАК ДА НАСТРОИМ МУЛТИЦЕТ?

Когато се сдобиете с МУЛТИЦЕТ, Вие първо трябва да настройте мултицета на променливо напрежение,

както сме Ви показали на тази снимката:

 

КАК СЕ РАБОТИ С МУЛТИЦЕТ

Как се иползеа мултицет!

Следаваща стъпка е да поставите върховете на сондите в двата шлица или отвора на клемата или контакта.

Ако стойностите на дисплея са 00.0, то тогава Вие може спокойно да предприемете ремонта или монтажа.

Ако обаче сте спрели предпазителя и отново има стойност например 231 волта или друга например 80 волта,

или друга стойност, то тогава има оттечка в електрическата инсталация, се сеържете с лицензиран електротехник.

Огледът от квалифициран електротехник София е безплатен в удобно за Вас време!

Друго важно, което трябва да спазите, когато работите с токове е винаги да стягате всеки винт до чуване на скърцащ звук.

Електричеството не обича хлабави връзки. За целта ще Ви бъде необходимо да си закупите електротехнически комплект отвертки.

Те са изолирани и може да сте защитени от тока.

Също така техните накрайници (битове) са изработени точно спрямо резбите на клемореди и предпазители, както и самите електротехнически отвертки са в пъти по- усилени.

Много е важно да използвате качествени изолирани отвертки, които да са на доказана фирма.

Тъй като има много китайски, които са без сертификат, те могат да бъдат животоопасни. Ние препоръчваме немската фирма ”КНИПЕКС”.

Вижте изображението по- долу в публикацията!

Ако имате дори малки съмнения, че може да се справите, свържете се с наш лицензиран електротехник София при нужда от спешни електро услуги.

 

ИЗЛИРАНИ ОТВЕРТКИ

Това са отвертките, който ние ви препоръчвам! Изолирани отвертки за работа под напрежение до 220 волта

 

ПОЛЕЗНО ЗА ВАС! ПРАВИЛНА ПОДМЯНА НА КОНТАКТИ, КЛЮЧОВЕ

Вие трябва да имате най- напред фазоуказател (фазомер), чрез който да определите в кой от двата отвора ще ни индикира, че имаме фаза (ток).

След което ще трябва да отидете до главното електро табло с автоматични предпазители или винтови бушони.

Изключете най- добре всички и главния предпазител за Ваша сигурност.

След като изключите всички предпазители  (бушони) и фазомерът не индикира чрез своя светлодиод, Вие може да започнете да разглабяте контакта.

След като разглобите контакта- настъпва важната част. Ако виждате два проводника, това значи че Вашата електро инсталация е без заземителен трети проводник.

В тази ситуация трябва да включите отново всички предпазители (бушони). Върнете се отново до разглобения контакт и чрез фазомера вижте на кой от двата проводника светлодиодът свети.

Това означава, че по този проводник има фаза ( маркирайте с маркер, за да не забравите, че по този проводник тече ток).

След което ще трябва отново да изключите тока от електро таблото.

После ще трябва да намерите парче кабел с дължина не повече от 5 см). След което заголете около 1см от двете страни парчето кабел ( да виждате ясно медта).

След това хубаво развийте винтовете на контакта.                                               

ВАЖНО, КОЕТО ТРЯБВА ДА СПАЗИТЕ

Пъхнете едната страна на заголеното от Вас проводниче в средната част на контакта, стегнете оптимално ( най- добре чрез права отвертка),

а след което пъхнете другата част на кабела в десния шлиц на контакта.

Там мушнете и кабела, по който не тече ток ( тоест нулата и този, който не сте маркирали).

Стегнете ги оптимално и проверете дали няма да излезне някои от двата проводника. Защото са два в един шлиц и се изисква сръчност.

В левия свободен шлиц пъхнете маркирания кабел (фазовия проводник) и стегнете максимално винта.

След което пъхнете контакта в отвора ( конзолата) и стегнете добре двата странични разпъващи винта, с цел контактът да е добре укрепен.

ВАЖНО

Всичкото това направихме, за да занулим контакта. Всеки контакт трябва да бъде занулен на корпус.

За да може да отвежда в земя дефектен ток при дефектирал електроуред. Това ще Ви предпази от токов удар, индукция или пренапрежение!

Ако не се чувствате сигурни, че можете сами да се справите, доверете се нас за спешни електро услуги. Всеки, който практикува професията и има документ за електротехник, трябва да може да Ви помогне.

Ако когато разглобите контакта, след като сте спрели тока, разбира се, и проводниците, които виждате са три, то значи че Вие имате заземителен проводник.

Това означава, че инсталацията Ви е със земен кабел и сградата е заземена. В  тази ситуация трябва да обърнете внимание на цветовете.

В повечето ситуации кафявият или черният проводник е фаза, той трябва да бъде стегнат в левия шлиц на контакта.

Синият трябва да бъде стегнат в десния шлиц на контакта. Жълтият заземителен проводник трябва да бъде стегнат на централния винт на контакта,

тоест над металната пластина. Жълтият кабел играе ролята на провдника, който използваме в двупроводната инсталация.

ДОРИ И ДА СТЕ СИГУРНИ, ЧЕ СТЕ СПАЗИЛИ ЦВЕТОВАТА ГАМА НА КАБЕЛИТЕ, ВИНАГИ ПРОВЕРЯВАЙТЕ ДАЛИ НАИСТИНА Е ТАКА.

ЗАЩОТО ЕЛЕКТРОТЕХНИКЪТ, КОЙТО Е ОКАБЕЛЯВАЛ, МОЖЕ ДА Е ДОПУСНАЛ ГРЕШКА!!

АКО ИСКАТЕ ДА СИ СВЪРЖЕТЕ ПРАВИЛНО КЛЮЧ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ?

Има няколко вида ключове за осветление, които се свързват по различен начин.

Обикновен ключ ( с един бутон)

Сериен ключ ( с два бутона)

Дивиаторен ключ ( ролята му е чрез два дивиаторни ключа, разположени на различни места, да палите осветително тяло или тела)

Кръстат ключ ( разликата с дивиаторния ключ е, че дивиаторните ключове могат да бъдат само два в началото и края на веригата,

докато кръстатите ключове могат да бъдат безброй, между двата дивиатора)

Димиращ ключ ( ролята му е да приглушава  и увеличава осветлението, чрез въртeне.

ВАЖНО

Важното което трябва да знаете преди да започнете сами да монтирате ключове е, че през ключа не минава нула. Само входяща и изходяща фаза.

Тоест през кабелите на ключа, когато мерите с мултицет между кабелите, няма да имате напрежение 220 волта ( три са проводниците,

когато ключът е дивиаторен или сериен с два бутона)

Това е така, защото нулата е директна и тя е в разпределителната кутия.

В рядки случаи нулата се намира зад ключа, но не е включена в него ( тъй като ключът ще гръмне ). В някои панелни жилища е така.

В този случай тези кабели ги оставяте така или само ги излолирате. Работите с тези, които са свързани в ключа.

Ако не се чувствате сигурни, че можете сами да се справите, доверете се на лицензиран електротехник. Всеки,

който практивуа професията и има документ за ел техник, трябва да може да Ви помогне.

ВАЖНО
 • Преди да започнете да монтирате или подменяте ключ за осветление, трябва да спрете напрежението от главното електрическо табло.
 • След като се уверите, че сте спрели тока от таблото чрез фазомер, Вие може да започнете подмяната или монтажа.
 • Когато излизат два кабела от конзолата, Вие трябва да свържете единия в горната част на ключа, другия в долната част на ключа, без значение от цветовете.
 • Ако ключът е марка LEGRAND, Вие трябва чрез макетен нож, например да заголите двата проводника поне 1см. Тези ключове изискват по- голяма разделка.
 • Всички останали марки изискват нормална разделка 0,5мм на проводника.
 • Трябва да стегнете добре проводниците, чрез винтовете, за да постигнете добър контакт.
 • Ако от стената излизат три проводника, това означава, че ключът или е сериен или е дивиаторен.
 • Ако е сериен, Вие трябва да измерите кой проводник е фазата чрез фазомер и да го маркирате, след което да изключите тока.
 • Маркираният проводник поставяте в шлица, който е обозначен с червено. Другите два проводника са без значение.
 • Ако не се чувствате сигурни, че можете сами да се справите, доверете се на лицензиран електротехник.
 • Всеки, който практикува професията и има документ за електротехник, трябва да може да Ви помогне!

 

 • ЕЛЕКТРОТЕХНИК СОФИЯ

  Схема за свързване на осветление

ВАЖНО ЗА ДИВИАТОРИТЕ

Ако ключът е дивиаторен, тогава е по- сложно.

Трябва да използвате мултицет, за да се определи общият край ( тоест те са на късо в разпределителната кутия и правят връзката между двата дивиатора).

Това може да бъде определено чрез мултицет, настроен звънец.                                                             

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ?

ВАРИАНТ ЕДНО: КОГАТО СГРАДАТА Е СТАРА И КАБЕЛИТЕ НЕ СА ОБОЗНАЧЕНИ СПОРЕД ЦВЕТОВАТА ГАМА

Разглобете двата дивиатора и дайте два от трите кабела на късо при изключен ток от главното електричестко табло.

И от другия ключ проверите дали кабелите излизат (използвайте мултицен настроен на звънец).

Правете комбинации с трите проводника, докато не определите, кои два са заедно, чрез прозвъняване.

Така тези два, които сте определили, че дават верига, монтирате отляво и отдясно на ключа, без значение.

Третият, който остава самостоятелен, монтирате на самостоятелния шлиц отдолу на ключа.

ВАРИАНТ ДВЕ: КОГАТО СГРАДАТА Е НОВА И НА КАБЕЛИТЕ СА ОБОЗНАЧЕНИ ЦВЕТОВЕ

В този случай е определено по- лесно за начинаещ.

Вижте кой от трите проводника е кафяв и го монтирайте в дясния горен шлиц на дивиатора.

Другите два оставащи кабела са без значение в кой от двата свободни шлица ще ги монтирате.

Всички останали видове ключове се монтират без значение от цвета на шлицовете, които са показани на схемата на дадения ключ.

АКО ИМАТЕ ДОРИ МИНИМАЛНИ СЪМНЕНИЯ,  ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС СЕГА!

 

ЕЛЕКТРОТЕХНИК СОФИЯ

СХЕМА ЗА ПРАВИЛНО СВЪРЗВАНЕ НА ОСВЕТЛЕНИЕ.

Имате нужда от умен дом?
Какви са предимствата на умния дом?

Ние разполагаме с най- подготвените електротехници по темата. Ако имате желание вашия дом да е в крак с времето,

което живеем, то изберете нас, за да го осъществим.

При изработка на умен дом има множество особености, предварително трябва да бъде определно местоположението на модулите и захранванията.

Тъй като те са много и различни на брой, ние предлагаме цялостно проектиране и изработка. За да бъде изграден най- ефективният

умен дом, има нужда от перфектно проектиране.

Работим с няколко вида модули и софтуер, който ще съобразим изцяло с вас.

Какви са предимствата на умния дом?

Нашите електротехници могат да изработят така нещата, че да управлявате 80 процента от дома си чрез гласови команди.

Може да управлявате от щорите, през курнизите, до осветлението и електро уредите. Всяка точка, която желаете да бъде смарт, ще бъде оборудвана

с последна дума на техниката модулни релата.

Практически вие ще си улесните живота фрапантно. Докато сте извън вашия дом, може да контролирате процеси в него.

Например, можете да включите пералнята, да настроите парното на желаната от вас температура, да включите

осветлението предварително, както и готварските електро уреди. Въобще предимствата на умния дом са меко казано много.

До този момент сме изградили над 200 умни къщи и нямаме недоволни или разочаровани клиенти. Надяваме се да можем да ви помогнем и на вас.

Ние ще ви изпратим най- добрия наш електротехник в София за безплатен оглед в удобно за вас време!

Полезно, което трябва да знаете преди монтажа на вашата нова кухня. Прочетете внимателно

Повечето хора подценяват изграждането на перфектна електрическа мрежа преди монтажа на новата си кухня.

Обикновено възлагат задачата на майсторите, които правят довършителните дейности.

Вследствие на което се получават множество проблеми, които водят до фрапанти ситуации, като дори демонтажа на всички новопоставени шкафове и електроуреди.

Голяма част от майсторите, които не са електротехници, използват клеми за удължаването на проводниците.

Клемите при силови електроуреди, изискващи голям пусков ток, са меко казано опасно.

Тъй като с времето, от товар, връзките греят, клеморедите независимо дали са ”ваго” или не, се стопяват.

Защото не се произвеждат вече с медни ламели, които да стинат кабела, а с ламаринени.

 Внимaние:

Това води до сериозен проблем, който може да доведе до офазяване на електроуредите с метален корпус, до късо съединение (среща на двата полюса, вследствие на слаба връзка), както и цялостно прекъсване на захранването до кухнята.

Обясняваме ви тези случай, поради причината, че хората търсят често авариен електротехник за отстраняването на тези проблеми. Те са невъзможни без демонтажа на кухнята.

Заради това ви препоръчваме да използвате добър електротехник, който да изгради новите точки и връзки по перфектен начин.

Така че те да работят безупречно през годините. Ние сме една от доказаните фирми за електро услуги в София.

Ние ще ви гарантираме, че всички връзки на кабелите, които ще останат зад вашата нова кухня, ще бъдат изработени на ”спайка”, тоест твърда връзка.

Усукване на жилата с 5см разделка жило по жило и изполиране със самовулканизираща се бишоп лента, след което с качествена изолационна лента.

Доверете се на най- добрите в занаята!

ситуация, преди да изградим новите точки

Ситуация след демонтажа на старата кухня, преди да започнем да изграждаме новите точки.

Кражба на ток? Издаваме протокол!

Ако имате подозрения, че някой ви краде ток или противозаконно се е обединил към вашият електример, то свържете се с нас.

Ние сме една от малкото фирми за електро услуги в София, която се занимава с установяването на кражби на ток.

Ние можем да ви издадем протокол, за което, чрез който да можете да търсите вашите права пред органите на реда и съда.

Ние можем и професионално да преработим компроментираната част от инсталацията, по начин по който да не може отново да се прикачи някой.

Реагираме бързо, в рамките на 2 дни. Може да се възползвате от безплатно посещение.

Цената за диагностика и отстраняване е между 100лв. и 220лв.,

спрямо сложността и конспиративността на прикачилия се. Има изключително сложни за откриване кражби на ток.

Тъй като всеки който е прибегнал до

тази практика, не желае, по всяка вероятност, да бъде хванат.

Доверете се на опита!

Подмяна, проектриране и цялостно изграждане на електро инсталация

Ние можем да изградим, подменим или проектираме вашата електрическа инсталация от A до Я. Moже да разчитате на пълен инженеринг от

наша страна. Всичко ще бъде изчислено и пресметнато до последния детайл, спрамо особеностите на вашата  сграда или помещение. Може да

се възползвате от безплатен оглед. След като проведем огледа ние ще ви направим ореантировъчна безплатна оферта. Поради факта, че множество

строителни предприемачи са се доверили на нас за проектирането и изграждането на електрически инсталации на сгради и апартаменти ние притежаваме

огромен опит и капацитета да работим върху големи малки и средно големи проекти. Издавме протокол за АКТ 15 и АКТ 16.

Доверете се на опита!

Електро поддръжка на жилищни сгради, офиси, предприятия и заведения

Ние сме едни от малкото фирми за електро услуги в София, която предлага услугата електро поддръжка на жилищни сгради, офиси и индустриални предприятия.
Изготвяме индивидуални, гъвкави абонаментни планове.
Може да разчитате на денонощен електротехник за Вашият дом, предприятие сграда, или заведение, 365 дни в годината.

Ние разполагаме с голяма гама резервни части и няма да има нерешен електрически проблем. Най- много нужда имат от нас заведенията и дискотеките.

Там пусковите мощности са големи на 100 ампера в повечето случай. Вследствие на което възникват всевъзможни електро проблеми. Вследствие на голям товар

трябва да знаете, че ако сключите дългосрочен договор с нас, вие ще останете изумени от професионализма и бързата реакции на нашите електротехници.

0878 606720 ДЕНОНОЩНО

Тагове:

ел техник София, спешни електро услуги,

денонощни електро услуги, аварийни електро услуги

експресни електро услуги София, ел техник денонощно

фирма за електро услуги, цени за електро услуги,

авариен електротехник, електротехник София цени,

електротехник София Младост,

обяви за електротехник София, електротехник за дома

 

https://www.facebook.com/remontiram/

https://www.alo.bg/users/nikito_only

http://www.remont-na.com/1121/angel_angelov_-_stroitelni_remonti_sofia_mladost_2.htm

https://bg.wiktionary.org/wiki/електротехника

https://bg.wikipedia.org/wiki/Категория:Електротехника

https://elektrouslugisofia.com/електро-услуги-софия-0877161112/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071532427693

https://www.alo.bg/users/nikito_only

https://startcreator.com/project/сайт-за-електро-услуги-вашия-ремонт/

http://elektro-remonti.chessko.net

https://www.oink.bg/biz/elektro_uslugi14

https://maistorplus.com/pro/49056/gergovniko/albumi/4023/photos

https://www.forsofialovers.com/bg/най-добре/8212

https://zaubee.com/biz/електротехник-247всички-видове-електро-услуги-инж-ивановподмяна-на-ел-табло-и-др-d2yut9ga

https://www.sitelike.org/similar/georgiev73.com/

https://www.flagman.bg/article/306391

https://startcreator.com/project/сайт-за-електро-услуги-вашия-ремонт/

https://www.cross.bg/tablo-vsichki-povecheto-1731372.html

 

 

@user4108118677467

vashiaremont.com денонощен електротехник София инженер Ангелов. Доверете се на опита #смяна на ел табло#авариен електротехник

♬ original sound – Филип Тотьо

 

Call Now Button